Arbetsgrupper och chefer/ledare

Boka en lättsam, inspirerande och superviktig föreläsning/utbildning om hur vi värdegrundsutvecklar verksamheter, grupper och individer och får alla att dra åt samma håll.

Tema: Grupputveckla – värdegrunda – ledarskapa

Ett av de senaste uppdragen
Uppdragsgivare: Arboga kommun

En liten film från föreläsningen (som Arboga kommun gjort)

Åhörare: Kommunens chefer, ca 40 st
Tid: 8-10.30
Utvärdering (tillfreds med föreläsningen) 4,9 av 5

Läs kommentarerna från utvärderingen i pdf-filen

ARBETSGRUPPER / CHEFER / LEDARE

Att vara en grupp och jobba tillsammans kan vara fantastiskt …så länge det fungerar bra.

Ibland blir det konflikter i grupper. Att ha en grupp där en eller flera mår dåligt på grund av det som händer i gruppen är kostsamt och nedbrytande för alla. Ett dåligt mående kan smitta ut i hela verksamheten och även till kunder och samarbetspartners.

Att förebygga ohälsa genom att GRUPPUTVECKLA, VÄRDEGRUNDA och LEDARSKAPA är aldrig en dålig affär. Det är en nödvändig investering!

Göran föreläser och utbildar om hur vi får alla att medvetet bidra till gruppens positiva utveckling.

Grupputveckla

Om vikten att GRUPPUTVECKLA tillsammans och skapa en önskvärd verksamhetskultur som gör alla till vinnare. Såväl kunder som anställda.

Ett åtta meter långt rep visar hur vi som grupper kan och behöver utvecklas för att skapa arbetsglädje och ett helhjärtat engagemang.

Att få en grupp att fungera kräver kunskap och kompetens, både av ledare och gruppmedlemmar. Oro och stök i gruppen kan hanteras med hårdare tag och negativa jargonger eller med ett respektfullt och tillitsskapande beteende. Grupper som inte fungerar skapar negativ stress och får oss att börja fokusera på överlevnadsstrategier. En verksamhet utvecklas gynnsamt då gruppen/r tar sig till samhörighetsfasen.

Med hjälp av forskningsbaserad kunskap och ett förklarande grupputvecklingsrep visualiserar Göran det ledare och gruppmedlemmar behöver veta för att kunna kunna bidra till en positiv grupputveckling. Aldrig mer blir grupper ”svåra” eller ”omöjliga”.

Synsättet förändras då man inser att alla grupper befinner sig i olika faser och att vi kan få grupper att bygga tillit och respekt och därigenom skapa trygghet, trivsel och samhörighet.

Värdegrunda

Om hur vi får alla att dra åt samma håll med hjälp av ett gemensamt och respektfullt värdegrundstänk.

Göran Davidsson har jobbat med värdegrundsfrågor i mer än trettio år. Med stor erfarenhet av värdegrundspärmar som blivit stående i en bortglömd bokhylla, visar Göran hur vi kan komma igång med ett helhjärtat värdegrundsarbete som utvecklar empati, social kompetens och inre styrka.

Ledarskapa

Om hur vi kan utveckla vår ledarskapsförmåga och rusta oss med ett förhållningssätt som gör alla till vinnare.

Göran Davidsson tar upp problematiken med stress och hur vi under pressade situationer tyvärr lätt kan ta till de snabba och ogenomtänkta lösningarna som kan befästa och i värsta fall eskalera negativa situationer.

Göran lyfter en tillsammansfilosofi som hjälper oss alla att ta rollen som kraftfulla ledare och medarbetare.

I föreläsningarna utgår Göran från ordet KRAFT och lyfter en tillsammansfilosofi som får oss att göra alla till vinnare, även i pressade och stressade situationer.

Kasamhöjande Kommunikation

”Rätt” Riktning

Ansvarsfullt Agerande

Framtidsfokuserat Förebyggande arbete

Trygghetsskapande inre Tillstånd

Inre styrketräning

Ledarkraft
Så leder vi spretiga grupper.

Föräldrakraft
Konsten att föräldraskapa en kraftgivande vardag, utan att ta i.

Hjärnkraft
Från snabba till långsamma hälsofrämjande tankar.

Arbetskraft
Vägen till Tillit! Tilltro! Trivsel! Tacksamhet! Taggad personalgrupp!

Gruppkraft
Konsten att utveckla arbetsglädje, respekt och tillit i grupper.

 

Välkommen att höra av dig! Ring: 073 5811005, mejla: info@gorandavidsson.se eller fyll i formuläret nedan. Återkopplar inom 24 timmar! Glöm ej mattetalet  (för att undvika spam).

11 + 10 =

info@gorandavidsson.se

073 5811005

Göran Davidsson